Location:

New York, NY

Square Footage:

44,700

Accounting Firm

MKDA designed the new 45,000 square-foot headquarters in response to the relocation of this global accounting firm from three floors of traditional corporate space to one whole floor. This new human-centered workplace offers efficiencies, experiences and innovations that enhance employee well-being, brand expression and corporate culture. Putting the personal and professional well-being of its employees at the forefront during the design process was paramount to the design. The strong vision the firm held for its new space included employee-centric features more in line with tech companies than accounting firms, featuring open areas, bright-colors, breakout rooms and state-of-the-art technologies.

MKDA delivered a balanced program for the forward-thinking accounting firm, with 75 glass front perimeter and interior offices for partners and senior accountants, benching and various experiential collaborative spaces that blur the line between home and work. The environment’s backbone is a “living” corridor of collaborative spaces that runs through the center core and includes a kitchen, library, den, workroom, living room and community hub with a 1,800 square-foot cafe. The cafe was fitted with hospitality-level high top tables and bistro banquettes; the community hub with bleachers and an oversized monitor for events.

To create a neutral backdrop throughout the work environment, MKDA retained unfinished industrial elements such as concrete floors, exposed ceilings, concrete block walls and exposed ductwork. Color was added through furniture, flooring, wall coverings and other details.